IBK Stadibandy - Miehet, edustus (5 - 2)

Aika: 2.12.2018 14.30
Paikka: Arena Center Myllypuro
Sarja: MIESTEN III-DIVISIOONA, E-S LOHKO 2

Yhden pelin kierrokselta luu käteen

Miesten edari lähti lauantain ainoaan peliin hieman siipirikkoisena. Mikään viisikko ei päässyt pelaamaan normaalissa kokoonpanossaan ja se näkyi erityisesti ottelun alussa. IBK Stadibandy on fyysinen ja työteliäs joukkue. Syömähampaita ei muiden yli tilastoista nouse, mutta jokaisesesta ketjusta löytyy terävällä jalalla liikkuvia vahvoja pelaajia.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntämistä, 0-0 tulosta peilaten. Edarilla oli omat hetkensä kahden ylivoiman muodossa, mutta pallonsiirtely oli liian hidasta eikä vetopaikoille päästy.

Toiseen erään Stadibandy tuli aktiivisesti karvaten. Erityisesti irtopalloihin helsinkiläiset reagoivat huomattavasti halukkaammin. Vastustajan liike aiheutti edarille keskialueen löysän jäähyn, josta kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Pian ensimmäisen maalin jälkeen ropisi omissa toistamiseen. Puutteellinen merkkaaminen jätti vastahyökkäyksessä liikaa tilaa ja 2-0 syntyi poikittaissyötöstä.  3-0 maali nähtiin erän lopulla, kun oma hyökkäys pelattiin erittäin löysästi ja Stadibandy pääsi helpohkosti riistämään pallon ja iskemään vastaan. Puolustajan paikkaus ja muiden pelaajien sijoittuminen olivat kirjasta: ”Älä puolusta näin”. Kakkoserä siis selvästi kotijoukkueelle.

Kolmanteen erään valmennus teki jälleen kokoonpanomuutoksia. Kahta ensimmäistä erää vaivasi yksinkertainen ongelma: laukaisuhalukkuus puuttui. Muutokset ja ohjeistus purivat, kun kentälle tuli aktiivisempi FC Tuusula. Viisikon roolit näyttivät osuvan paremmin yksiin koko erän ajan. Kavennusmaali nähtiin nopeasti kolmannen erän alkuun, kun Leo aloitti takaa-ajon. Painetta saatiin jatkuvasti paremmin vastustajan maalille, mutta Stadibandy pystyi puolustamaan kolmannen erän tiiviisti ja iskemään vastaan oikeissa paikoissa. Ottelu oli tasainen, mutta pisteet jäivät aktiivisemmin ja halukkaammin pelanneille helsinkiläisille lukemin 5-2.

Otetaan pelistä hyvät asiat mukaan: aktiivinen pelaaminen ja karvaaminen tuottavat vastustajalle vaikeuksia. Lisää röyhkeyttä ja ratkaisuhalukkuutta ja runsaan viikon päästä kotiturnauksessa esiintyy viihdyttävä kotijoukkue.

Tervetuloa kannustamaan Edari voittoihin lauantaina 15.12. klo 10 ja 19 Tuusulan salibandyhallille!