LIK - Miehet, edustus (9 - 3)

Aika: 25.1.2020 10.00
Paikka: Agricolahalli Loviisa
Sarja: MIESTEN III-DIVISIOONA, E-S LOHKO 2

Ennen päivän kahta peliä oli tiedossa, että haaste on nyt iso. Sekä ensimmäisen pelin LIK että iltapäiväpelin vastustaja sarjajohtaja DR nähtiin meidän leirissämme sarjan kahtena kovimpana vastuksena.

Tiesimme jo ennakkoon LIK:n vahvuudet ja tarkoituksenamme oli oikein suunnatulla energialla hallita peliä ja syödä nämä vahvuudet. Ensimmäinen erä oli meille kuitenkin yksi kauden surkeimmista - erätauolla olimme tappiolla jo 3-0.

Toisen erän alkuun annoimme isäntäjoukkueelle vielä yhden pörsän eteen ennenkuin  heräsimme. Siitä alkoikin hurja taistelu ja nousu kolmannen erän alkuun tilanteeseen 4-2.

Siitä eteenpäin epäjohdonmukaisesti ja vaikka minkä väristen lasien läpi katsottuna kotijoukkueen eduksi tilanteita tuominnut erotuomarikaksikko otti pääroolin. FC Tuusulan kannattajajoukon tekemän katsomogallupin mukaan myös kotijoukkueen kannustajat olivat hyvin pitkälti samaa mieltä.

Kun meillä oli hurja takaa-ajo päällä ja mainio ote pelistä juoksi vastustajan laitahyökkääjä pitkänhuiskeaa Juhoamme päin - kiljaisi asianmukaisesti tuskasta ja levitti kätensä - jonka pohjalta Juholle 2 minuuttia. Käsittämätön rangaistus, jonka aikana LIK löi lukemat viiteen kahteen. Hyvä otteemme hävisi ja henkinen selkärankamme katkesi - eipä ole juuri nähty pallopeleissä ottelua, jonka olisi voittanut turhautuneempi osapuoli.

Ihmetys ja voimaton epäusko myös siitä eteenpäin valtasi katsojatkin, joka taas johti  voimakkaaseen mutta ihan perusteltuun kommentointiin ja kysymystulvaan. Yhtään vastausta ei tuomareilta kuitenkaan saatu - syy tämänkaltaiseen toimintaan jää vain arvailujen varaan! Aika monta hyvää tuttua näytti varsinkin toisella erotuomareista LIKin porukassa kuitenkin olevan...

LIK teki ammattimiesten ottein  vielä neljä maalia lisää meidän yhtä vastaan ja ansaitsi peliotteillaan toki voittonsa. On vain niin äärimmäisen turhauttavaa, että saman kaltaisesta tilanteesta tuomaritulkinnat ovat erilaiset ja mikä ikävintä -  hyvin yksipuoleiset!

Toimituksella ei ole tapana kaivaa tappioon syytä tuomareista eikä se tee sitä nytkään, mutta tasavertaiset edellytykset pelin voitosta taistelemiseen meiltä tässä pelissä kyllä vietiin!

Hyviäkin hetkiä pelissä oli...saimme luotua useita maalintekotilanteita emmekä olleet kenttäpelissä mitenkään alakynnessä. Edellä mainittujen jäähyjen ja lukuisten  oudosti tuomittujen vaparien lisäksi oma viimeistelymme ei ollut riittävän tarkkaa ja henkilökohtaisia virheitä tuli liikaa.

Puolustuksessa Akke pelasi jälleen huippupelin ja Niilo raatoi kiitettävästi. Melkein kolme kuukautta sarjapeleistä sivussa ollut Roope palasi kaukaloon ja merkkautti 0+2. Viimeisen erän loppuhetkillä samaan kenttään taas komennetut Tuomas ja Tomas sahasivat vastahyökkäyksestä pallon komeasti maaliin. Loput kaksi tulivat maalia puolustajien Akke ja Jere mailoista. Myös Juho on tekemässä vahvaa paluuta ja tuo "ulottuvuudellaan uutta ulottuvuutta" peliimme.

Loviisa_1.JPG

Meidän päähämme maalit tulivat takanurkilta ja maalin edestä - erityisesti LIKin ylivoimapeli oli murhaavan tehokasta! Takaiskuista huolimatta maalissa pelannut Panu oli mies paikallaan ja olisi omasta puolestaan antanut meille mahdollisuudet hyväänkin tulokseen.

Näistä tunnelmista lähdimme keskittymään kohti iltapäivän peliä, jossa sarjan piikkipaikkaa pitävä DR ei tulisi olemaan ainakaan aamuista helpompi vastus.