Aika: 22.2.2020 11.30
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: MIESTEN III-DIVISIOONA, E-S LOHKO 2

Myrskyisen ja sateisen lauantain ainoa peli starttasi ennen puolta päivää Ruskeasuolla. Vastus oli etukäteen ajatellen erittäin hankala ja haastava SBS MODO. Tuo viime kaudella vielä II-divaria tahkonnut kokoonpano pelasi syyskaudella alavireisesti, mutta on joulun jälkeen esittänyt pelottavan vahvoja otteita.

SBS MODO on näiden ailahtelevien peliesitystensä myötä valahtanut kuitenkin siihen neljän porukan joukkoon, joka ensinnäkin yrittää välttää suoraa putoamista sarjaa alemmaksi ja toiseksikin putoamiskarsintoja. Muut tässä kurimuksessa ovat KelA, LepSu ja oma joukkueemme.

Haastava peli oli siis tiedossa eikä sitä suinkaan helpottanut pieni kaukalo, jossa ainoa ylivoimatekijämme - parempi liikkuvuus - ei päässyt oikeuksiinsa.

Vastustaja pelasi koko ottelun ajan itsepintaisen tympeällä, mutta tehokkaalla taktiikalla. Siinä eivät miehet turhaan juosseet vaan puuduttavan "alakaksiohinkkauksen" jälkeen haettiin aina silloin tällöin pitkällä syötöllä vapaata miestä puolustuksemme takana. Muutamaan kertaan tämä tosiaan onnistuikin, mutta aika yksipuolinen oli taktiikka.

SBS MODO on pitkälti muutaman tähtipelaajan varassa, jotka ovatkin taitavia, kokeneita ja alituiseen vaarallisia. Erityisesti laukausten laadussa hävisimme tänään 6-0 ja vain Maken huipputorjunnat maalissa pitivät meitä toveittain pystyssä. Maalikuningas Sami Willberg ei tällä kertaa päässyt kuin kerran sutaisemaan ilmasta sisään, mutta väläytteli kyllä muutaman kerran upeaa laukaisuaan.

Sen sijaan pystyimme hyökkäyspäähän luomaan hurjan määrän tilanteita, mutta surkea viimeistelymme piti lukemat pieninä. Vastustajan maalivahdin hyvien torjuntojen lisäksi tuhrasimme puolen kymmentä avopaikkaa vetämällä pallon räikeästi ohi tai yli.

Koko ensimmäinen erä sekä kolmannen viisi viimeistä minuuttia oli meiltä kuitenkin erinomaista peliä ja saimme osaamisemme siinä esille. Teimme mm. 3 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua 2-1 johtomaalin, kun Tomas ja Tuomas pääsivät vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Kaikki odottivat Tomakselta poikkisyöttöä vauhdissa olevalle Tuomakselle, mutta itsensäkin yllättänyt Tomas tempaisikin pallon sen sijaan upeasti etukulmasta sisään.

Kokoonpanossamme oli tänään neljä pakkia, kaksi sentteriä ja kuusi laituria. Sentterit Leksa ja Akseli sekä pakit Niilo, Juho, Joonas ja Jere pelasivat joka toista vaihtoa ja onnistuivat erinomaisesti. Leksan varusmiespalvelus ei näytä otteita häiritsevän ja Akseli pelasi todennäköisesti toistaiseksi parhaimman pelinsä miesten sarjoissa. Kruununa oivaltava millimetrin tarkka vapari takanurkalle, josta maalin takaa paikalle kaartanut Tomi löi sen sisään.

Esa Karjalaisen taktisesti fiksu liike ottaa aikalisä ajassa 42:54 sekä maalivahti pois tontiltaan osoittautui oivalliseksi ratkaisuksi. Pyöritimme peliä kuudella kenttäpelaajalla puolisen minuuttia kunnes Leksan terävä one timer Niilon maailmanluokan poikkisyötöstä painui etukulmasta sisään. Tasapeliä 4-4 voidaan hyvinkin pitää oikeutettuna tuloksena.

Taistelu III-divarissa säilymiseksi jatkuu 7.3. kotihallissamme, jolloin kohtaamme sekä LepSun, että turnauksen isäntäjoukkueen KelAn. Nämä pelit ovat näille kolmelle joukkueelle jo käytännössä lähes ratkaisevia keskinäisen sijoituksen ja lopullisen sarjataulukon kannalta.