Edarin kausi käynnistyi lupaavissa merkeissä Raja-Cupissa

21.09.2019

Lauantaina 21.9. pelattiin Campossa perinteinen Raja-Cup. Turnaus on tarkoitettu III-VI-divarijoukkueille ja siihen olikin ilmoittautunut 32 joukkuetta ympäri Etelä-Suomea.

Päivän edetessä kävi ilmi, että osa porukoista oli tullut pitämään paikan päälle vain hauskaa - osa pelaamaan ja pitämään hauskaa. Yhteistä kaikille oli rakkaus lajiin ja monille kokemus aikanaan kovistakin peleistä.

FC Tuusulan edustusjoukkue lähti turnaukseen selvittämään millainen iskukyky kauden alla hyvinkin nuoresta joukkueestamme irtoaa. Kokemustahan ei tunnetusti voita mikään, mutta tässä tapauksessa esittämämme luova ja ennakkoluuloton pelimme oli vähintäänkin lupauksia herättävää.

Voitimme alkulohkomme vähän yllättäenkin puhtaalla pelillä ja hävisimme puolivälierässä kokeneita pelureita edustaneelle Järvenpään seniorit- joukkueelle. 

Turnauksen peleissämme oli paljon hyvää ja luonnollisesti myös kosolti parannettavaa. Hyvää oli ennakkoluuloton, yritteliäs, liikkuva, luova ja välillä ehkä vaikeastikin ennakoitava pelitapamme. Kehitettävää taas on erityisesti eri tyylisten joukkueiden pelitapaan reagointi sekä peitto- ja karvauspelin järkeistäminen.

Rosteristamme puuttui tänään aamulla yhdeksän ja iltapäivällä kymmenen pelaajaa - voi olla, että kolmella täydellä kentällä pelatessamme olisimme pystyneet tuottamaan enemmänkin harmia vastustajille. Toisaalta kokoonpanojen vaihtelut kauden mittaan on tiedossa oleva tosiasia erityisesti varusmiespalveluksien vuoksi, joten sen taakse emme voi verhoutua.

Alkukauden eri kokemusten myötä voi todeta, että kohtuullisen luottavaisin mielin voimme III-divaria lähteä pelaamaan. Joukkue on keski-iältään varmasti koko III-divarin nuorin, mutta siinä piilee myös vahvuutemme. Nuorimmat pelurimme Akseli, Patrik ja Lucas ovat esiintyneet ennakkoluulottomasti ja näyttäneet että pysyvät aikuisten peleissä jo hyvin mukana. Kokeneemmat -00,-99 ja -98 ikäluokkaa edustavat pelurimme ovat tahkonneet miesten pelejä jo 1-3 vuotta. Maalissa Santtu ja Panu ovat nuoresta iästään huolimatta jo paljon nähneitä ja kokeneita. Rosterin täydentää Vihdistä meille siirtynyt "ainoa aikuinen" Antti. 

Tällä porukalla lähdemme siis haastamaan III-divarin 2.lohkon muita kokoonpanoja. Tämänkin päivän kokemusten perusteella on selvää, että joukkueemme hyvä henki ja onnistumisesta kumpuava peli-ilo on arvokasta pääomaa kun sarjapelit 5.10. alkavat (kts. ennakko https://www.fctuusula.fi/joukkue8296)

Mukavaa alkavaa kautta ja rehtejä pelejä. Pysytelkäähän kanavalla!

t. FCT-toimitus

16.11.2019Edaria koetellaan - sarjapisteet tiukassa!
15.11.2019Edarin taistelu jatkuu
04.11.2019Miesten edustusjoukkue kovassa seurassa!
19.10.2019Edarille toinen tappio
05.10.2019Sarjapeliavauksen maali-iloittelussa edarille tappio
01.10.2019Edarin sarjapelit alkavat ensi lauantaina
21.09.2019Edarin kausi käynnistyi lupaavissa merkeissä Raja-Cupissa
26.07.2019Kausiennakko, miehet edustus
26.04.2019Miesten edustujoukkue kehittyy tavoitteellisesti
23.03.2019Miesten edustusjoukkue päätti sarjakautensa voitokkaasti

Siirry arkistoon »