Seuralla on ensi kaudesta alkaen naisten edustusjoukkue, joka pelaa III-divisioonassa ja tavoittelee realistisesti nousua lähivuosina kakkosdivariin.

Joukkueen runko muodostuu järvenpääläistaustaisen HD IBK:n eri-ikäisistä pelaajista, jotka haluavat kehittyä FCT:n siipien suojissa entistä tavoitteellisemmin. Reservejä pyritään ammentamaan FC Tuusulan oman lahjakkaan ja menestyneen tyttöjuniorituotannon piiristä.

Valmentajana toimii Tuulia "Tuittu" Virhiä. Tuitulla on pitkä tausta salibandyn parissa ja hän on voittanut omalla peliurallaan maajoukkueessa mm. salibandyn MM-hopeaa. Valmennuksessa Tuittu pystyykin hienosti hyödyntämään omia peliuran aikaisia oppejaan.

FCT-salibandyn urheilutoimen johtaja Jani Laurikainen puhisee tyytyväisyyttään:

“Meillä on jo jonkin aikaa ollut tavoitteena saada seuraan naisten edustusjoukkue ja nyt se on totta. Tämä on erinomainen asia myös seuramme omille tyttöjunioreille, joille pystytään näin tarjoamaan selkeä pelaajapolku omalla paikkakunnalla. Osaava ja ammattimainen valmentaja pystyy antamaan naisjoukkueen pelaajille ohjausta ja tukea omien kehittymistavoitteidensa mukaisesti eikä joukkuetta aikuisten sarjaan siirryttäessä tarvitse lähteä hakemaan matkan takaa."

Ohjattu ja tavoitteellinen naisten salibandytoiminta Tuusulassa on nyt aktiivisessa kehitysvaiheessa. Koronapandemian jäljiltä moni joukkue on ajautunut pelaajakadon myötä ongelmiin eikä toimivia vaihtoehtoja salibandyn harrastamiseen ole yhtä laajasti kuin aikaisemmin tarjolla. Mielenkiinto eri ikäisten ja –tasoisten pelaajien taholta on ollut poikkeuksellisen vilkasta ja FC Tuusulassa ollaan erittäin tyytyväisiä siihen, että kasvaneeseen kysyntään pystytään tarjoamaan myös tyttöjen ja naisten puolella kilpailukykyiset vaihtoehdot. Valmius on myös tarpeen mukaan joustavasti laajentaa toimintaa, jos nyt jo näkyvät merkit pelaajien tulovirrasta vieläkin lisääntyvät

Lisätietoja:

FCT:n urheilutoimen johtaja Jani Laurikainen

0401419666

fctuusula@fctuusula.fi

FCT:n naisten joukkueenjohtaja Tiia Malinen

0405407105

naiset.fctuusula@gmail.com