Tuusulassa pelataan III-divaria myös ensi kaudella

11.03.2018

KOTITURNAUS JÄLLEEN VAIKEA
Kausi lähestyy loppuaan ja lauantaina pelattiin sijoitusten kannalta äärimmäisen tärkeitä otteluita. Edellisen sarjakierroksen elintärkeät voitot nostivat Ä-J/FC Tuusulan putoamisviivan yläpuolelle, mutta päivän mittaan koetut yllätykset lopputuloksissa avasivat putoamiskamppailuun salibandyn oman, Ääri-Jårmille erityisen katkeranmakuisen, laskentatapaulottuvuuden.

Aamuottelussa Storm oli pakkovoiton edessä lohkon ykköspaikkaa ajatellen. Tasaisena pysynyt ottelu kääntyi koko pelin terävämmällä jalalla liikkuneelle ja voittoa enemmän halunneelle Stormille lopulta luvuin 4-6. Tappiosta huolimatta lopputulos kertoo kotijoukkueen potentiaalista, kun keskinkertaisella suorituksella peli on lohkokärkeä vastaan näin tasainen.

Turnauspäivän aikana kamppailu kiristyi lohkon tyvessä. Save otti voiton Vissystä ja heräsi taisteluun säilymisestä kolmosdivarissa. DR voitti elintärkeän matsin KorsKaa vastaan, mikä nosti heidät hyviin asetelmiin ennen viimeistä kierrosta. KorsKan kohtalo näytti sinetöidyltä, mutta joukkue kaivoi kovan voiton KD:sta illan pelissä. Myös kärjessä nähtiin yllätys, kun Utica rimpuili tasapelin Matinkylästä ja ottelupallo on nyt Siuntiossa.

POTENTIAALINEN KATASTROFI

Ennen illan viimeistä peliä Ä-J/FC Tuusula - DR oltiin sarjan kannalta erittäin kutkuttavassa tilanteessa:
PS Vissy 15 pistettä ME -14
Ä-J/FC Tuusula 15 pistettä ME +13
DR 13 pistettä ME -3
KorsKa 13 pistettä ME -18

Yksi näistä joukkueista jäisi putoamisviivan alle. Yksi piste siis riittäisi pitämään Ä-J/FCT:n kuivilla.

Jos kaikki päätyisivät 15 pisteeseen vertailu suoritettaisiin keskinäisistä otteluista. Ä-J/FC Tuusula olisi nelikon heikoin ja näin joutuisi karsijan paikalle. Olen jo vuosia sanonut, että pitkän sarjakauden aikana tulisi painottaa tasaista esiintymistä kauden kaikissa peleissä. Yksittäisten pelien lopputulos on usein hyvin suuri keskinäiset ottelut laskettaessa. Lisätään maalieron merkitystä, jolloin selvätkään ottelut eivät niin helposti retkahtaisi, koska jokaisella päästetyllä ja tehdyllä maalilla on merkitystä!

OTTELUPALLO

DR esiintyi jo päiväottelussa pirteällä jalalla ja heidän luettavissa oleva taktiikka vaatii puolustajilta todella kurinalaista miesvartiointia ja kaksinkamppailujen voittamista. Koko päivän odotelleelle ja istuneella Keski-Uudenmaan sakille ensimmäinen erä oli shokki. Neljästi omiin 13 ensimmäisen minuutin aikana. Ä-J/FC Tuusulan puolustus oli jatkuvasti vaikeuksissa leveältä hyökkäävän ja ahnaasti maalia kohti ajavan vastustajan kanssa. Ensimmäisen erän loppuun saatiin kuitenkin kavennusmaali, kun Marko toimitti palloa maalille ja Riku iski pomppupallon sisään.

Toinen erä oli edelleen DR:n vahvaa hallintaa. Tuntui, että jalka ei kulkenut kummassakaan päässä. Palloa saatiin ylös, mutta ylhäällä ei saatu mitään aikaan. Alhaalla oltiin jatkuvasti perässä ja sinänsä kimurantissa tilanteessa, että sumputtaminen olisi ollut taktiikan puolesta järkevä ratkaisu, mutta sen hetkinen tulos vaati kovan paineen antamista. Paine toimi kertaalleen, kun Riku karvasi pallon pois ja pääsi omasta riparistaan kaventamaan luvut 4-2:een. Kun DR ei osunut omista paikoistaan lähdettiin kolmanteen erään jälleen avoimesta tilanteesta.

Kolmas erä alkoi hyvin, kun pahasti pakkasella surffaillut junnukenttä alkoi lämmetä. Niilo kavensi 4-3:een. DR kuroi etumatkaa jälleen maalilla, mutta Niilon toinen maali Artun katkosta, noususta ja huippusyötöstä tyhjään paikkaan kavensi ottelun jälleen maalin päähän. Kolmannen erän puolivälissä DR sai 5min jäähyn päähän osuneesta korkeasta mailasta. Ylivoima oli hieman tahmeaa, kunnes DR otti työntämisestä laidan lähellä vielä kakkosen. 5-3 YV tuotti tulosta, kun Arttu käveli keskeltä lähelle ja sijoitti maskin takaa tarkasti yläkulmaan lukemiksi 5-5.

Ottelu viimeiset minuutit olivat pelailua, sillä molemmille tasapeli kelpasi hyvin. Potentiaalinen katastrofi vältetty ja lohkon pronssisija omissa käsissä viimeisessä pelissä.

Vika sarjamatsi Myllypurossa SaVea vastaan lauantaina 24.3. klo 10.