Miehillä lupaava kauden aloitus - pronssia Askolasta

16.08.2020

Miesten edustusjoukkue pääsi vihdoin pelien makuun kun se osallistui Jokerit salibandyn järjestämään AskolaGames-turnaukseen lauantaina 15.8.

Tapahtuma palveli yhtenä tärkeänä osana tulevaan kauteen valmistautumista - onhan joukkueen rosteri kokenut merkittäviä muutoksia edelliseen kauteen verrattuna. Pelaajat ovat toki koko lailla tuttuja keskenään, mutta eivät pelanneet kaikki yhtä aikaa samassa joukkueessa. Pappaosastoksi itseään tituleeraavia pelureita on reilu kentällinen, vahvoista vuosituhannen vaihteen ikäluokista saman verran ja lisäksi vielä muutama lahjakas ja liikkuva juniori-ikäinen. Maalissa Markus edustaa kokemusta ja Panu nuoruuden talenttia.

Lauantai-illan huumaan osallistuneista joukkueista useat näyttivät haalineen vahvistuksia myös muualta. Oliko sitten kyseessä kentällisten saaminen kokoon vai voiton tavoittelu - mene ja tiedä. Meille turnaus oli ylipäätänsä ensimmäinen kerta kun päästiin näkemään miten kentällisiä voi ja kannattaa rakentaa sekä miten ja millä vahvuuksilla joukkuetta peluutetaan. Muutaman roolipelaajan liittyminen jatkossa mukaan tuo lauantaitakin enemmän syvyyttä iskukykyymme. 

Itse turnaus sujui pelien osalta kohtuullisesti. Koronakurimuksen tuoma harjoittelutauko näkyi kyllä selvästi peli- ja erityisesti pallotuntuman puutteena. Liike riitti koko porukalla yllättävänkin hyvin, mutta jokainen virhe tai epäonninen pallon pomppu näkyi armotta tulostaululla. 

DSC_0024.JPG

Ensimmäisessa pelissä paikallisporukka AskUa (IV-div.) vastaan hallitsimme kenttätapahtumia selvästi. Pidimme palloa suurimman osan ajasta, mutta jokainen pallon menetys johti terävään ja vaaralliseen vastaiskuun. Oli meillä Panun hyvien torjuntojen lisäksi vähän onneakin, että ottelu lopulta kääntyi noinkin selkein lukemin hyväksemme.

Kolmosdivarin Veijareita vastaan pelin vauhti ja taso nousi jo selkeästi. Varsinkin kokeneempi kaarti pysyi hyvin pelissä mukana, mutta vastustajan valmiimpi ja yhtenäisempi peli-ilme sekä muutamat epäonniset pallonmenetykset käänsivät ottelun lopulta koko turnauksen voittaneen Veijareiden hyväksi.

Pronssiottelussa vastaan asteli Bunnies-niminen kokoonpano. Mitään pupuja ei looraan kuitenkaan astellut vaan oman lohkonsa kakkoseksi yltänyt välillä vauhdikastakin peliä esittänyt joukko. Mitä pidemmälle peli eteni sen selkeämmin se alkoi kääntyä meille ja näytti siltä että yllättäen kuntopohjammekin oli vastustajaa parempi. Erityisesti tässä pelissä nähtiin, että kun nuoriso-osastomme saa vähäkään tilaa alkaa jälkeäkin tulla. Tästä tuloksena muutama maukas maalikin palkintona.

Turnauksessa ei pidetty yllä tehotilastoja, joten ne jäävät nyt puuttumaan raportista. Mukavan tasaisesti tehot jakaantuivat, mutta "pappaosaston" kokemus ja rutiini viimeistelyssä ovat kauden mittaan varmasti ratkaisevan tärkeitä.

Mainittakoon vielä, että edes erikoinen aikataulu (pronssipeli klo 21.15 ja loppuottelu klo 22.00) ei pitkän koronatauon jälkeen merkittävästi haitannut pelaajia eikä katsojiakaan. Oli mukava pitkästä aikaa olla taas kaukalon laidalla!

Perinteisesti todettuna - tästä on nyt hyvä jatkaa. Toivotaan että pystymme harjoittelemaan säännöllisesti koronasta ja siviilielämän järjestelyistä huolimatta. Seuraava koitos onkin sitten n. kuukauden päästä 19.9. Campossa pelattava perinteinen kauden alusturnaus RajaCup. 

Pysyttele kanavalla!

DSC_0019.JPG

19.09.2020Edarille jättimenestys RajaCupissa
14.09.2020Miesten edustusjoukkue mittaa lauantaina iskukykynsä!
16.08.2020Miehillä lupaava kauden aloitus - pronssia Askolasta
10.08.2020Miesten edustusjoukkue valmis uuteen kauteen
26.06.2020D2 Pojille maalivahtihaku
05.06.2020B-pojilla avoimet harjoitukset ke 10.6.
15.05.2020KOHTI KAUTTA 2020-2021
15.05.2020FC Tuusulan päivitetty tilannekatsaus pandemian aikaiseen harjoitteluun
08.04.2020FC Tuusula ja TuSBy yhdistävät voimansa
03.04.2020Miesten edari kabinettipäätöksellä IV-divariin

Siirry arkistoon »