Edarille jättimenestys RajaCupissa

19.09.2020

Miesten edustusjoukkue esitti upeita otteita RajaCupissa voittaen viisi ottelua putkeen matkalla finaaliin.

Lauantain kunniaksi olimme saaneet jalkeille lähes koko sen porukan jolla sarjapelejäkin pääsemme tahkoamaan. Alkulohkossa ensimmäinen peli oli Kalannin Pallon nelosdivarikokoonpanoa vastaan. Siinä pelissä ei ongelmia ollut ja mittelö päättyikin meidän selvään voittoon lukemin 4-1. 

Seuraava peli olikin sitten rakasta paikallisvastustajaa - Blackbirds II:sta vastaan. Odotimme meitä selvästi kokeneemmalta kolmosdivarijoukkueelta kovaa vastusta johon paikallisuus toisi vielä oman lisämausteensa. Kovalla vauhdilla Mustarastasparvi aloittikin, mutta tehot jäivät piippuun Panun hyvän maalivahtipelin ja mainion puolustuspelaamisemme myötä. Vähän ehkä yllättäenkin ottelun päätyttyä näkyivät taululla lukemat FC Tuusula 3 - Blackbirds 0.

Viimeisessä alkulohkon pelissä vastassa oli kolmosdivarijoukkue FysioFox. Se oli hävinnyt kaksi aikaisempaa peliään ja näytti jo hetken siltä, että tuudittauduimme helppoon voittoon. Täysi työ tässäkin pelissä piti tehdä, jotta saimme aikaiseksi 4-1 voiton.

Turnaus eteni mukavan tiiviillä aikataululla eikä pelien väliin jäänyt pitkiä odotusaikoja. Puolivälierässä saimme kentän toiseen päätyyn oman lohkonsa voittaneen Helsinki United-nimisen kokoonpanon, joka ymmärryksemme mukaan edustaa ACHaKin raunioille tänä vuonna perustettua seuraa. Kyseessä lienee ollut heidän edustujoukkueensa (3.div.?), mutta ottelu oli taputeltu koko lailla jo ensimmäisessä erässä kun taululla komeilivat numerot 4-0. Toisessa erässä samat luvut ja koko ottelu hyväksemme hämmästyttävin lukemin 8-0!

Välierässäkään ei meille löytynyt pysäyttäjää! Väsyneen oloinen Hawks II jäi jalkoihin luvuin 5-1 ja katseet siirrettiin jo kohti finaalia. 

Loppuotteluun oli siivilöitynyt omaa polkuaan nelosdivarissa pelaava ErViHombres. Kyseiseen porukkaan näytti olevan koottu kokeneita pelimiehiä ja kova olikin meininki, joka ulottui myös katsomon puolelle! Muuten niin hienon turnauksen tunnelmaan jäi pieni särö Hombresin epäasiallisen kannustusporukan käytöksestä. Mauton ja epäurheilijamainen huutelu ei oikein sopinut hyvähenkisen päivän muuhun kokonaisuuteen. 

Yhtä kaikki - kahden väsyneen joukkueen (kuudes peli kuuden tunnin sisään) kamppailussa päädyttiin somasti tasapeliin 3-3. Rankkarikisa päättyi siinä jo kertaalleen onnistuneen Leksan tolppakutiin ja kaulaan pujotettiin  hopeiset mitalit. 

Ennakkoon ajatellen ei varmaan kukaan olisi uskonut meidän yltävän turnauksessa näin hienoon lopputulokseen. Mukana oli kuitenkin 32 joukkuetta kolmos- ja nelosdivarista. Täydellisen mullistuksen kokenut ja ajateltua hieman suppeampi rosterimme osoittautui yllättävänkin iskukykyiseksi. Pappaosastoksi itseään tituleeravia miehiä on joukossa kentällinen ja toisessa päässä saman verran juniori-ikäisiä pelimanneja. Välissä kentällinen vielä juuri aikuisten sarjaan siirtyneitä pitkään seurassa pelanneita nuoria. 

Pitää vain ihmetellä kuinka hyvin pelaajiemme kunto kesti. Sijoitusottelut pelattiin ilman kotiaskareisiin palanneita pappaosaston edustajia ja fyysinen paine ohjautui kahteen kentälliseen. Kokoonpanomme oli selvästi turnauksen nuorin, joka ehkä se toi meille pienoista kestävyys- ja vauhtietua.

Turnauksesta jäi todella hyvä maku. Jokainen pelaaja on sitoutunut pelaamaan joukkueelle ja häärää itseään säästämättä kaukalossa kovalla asenteella. Uhrautuvainen peittopeli ja hanakka tilanteisiin täysillä meneminen näytti kyllä lupaavalta. Uudet pelaajamme ovat päässeet hienosti porukaan sisään ja moni itselleen uudella pelipaikalla on onnistunut mainiosti.

Puolustuksessa peluutettiin kahta pakkiparia läpi turnauksen. Joonas on nousemassa joukkueen luottopakiksi, Ville edustaa kovaa fysiikkaa, Rudi paransi peli peliltä kuin sika juoksuaan ja Janne tuo rauhallisuudellaan ja höntyilemättömyydellään hyvän lisän myös hyökkäyspäähän hyvän laukaisunsa myötä.

Riku, Arttu U., A-P ja maalivahti Markus edustavat pitkää kokemusta ja osaavat omalla esimerkillään ohjata nuoria myös eri pelitilanteissa.

Telaketjuosastoa edustavat isot ja nopeat hyökkäyspään torpedot Juuso, Tom ja Sakari. Ketju runnoi välillä peliä ihan väkisin naapurin puolelle ja teki siinä ohessa mukavat pisteet. 

Sijoituspelit kokoonpanossa Leksa, Arttu A. ja Roope pelannut ketju osoittautui hyvinkin toimivaksi. Suoraviivainen ja erinomaisesti puolustava ja laukova sentteri Leksa istuu hienosti kahden hyvin toisensa löytävän laituritaiteilijan kiemuroihin. Tämä näkyi myös turnauksen pistepörssissä sekä turnausjärjestäjien huomioinneissa (Arttu, Roope).

Maalivahtiosastolla alkukauden vastuuta on kantanut hienosti Panu, jonka rauhallinen ja luotettava peli tuo varmuutta koko joukkueelle. Ennen finaalia Panu oli päästänyt taakseen viidessä ottelussa vain kaksi maalia, kun niitä samaan aikaan olimme toiseen päähän tehneet 24!

Juuri nyt näyttää hyvältä. Sarjapelit alkavat 10.10. ja niitä on mukava tältä pohjalta lähteä seuraamaan. 

11.01.2021Korona lykkää kauden jatkoa edelleen...!
06.12.2020Miesten puuttuvien pelien uusi ajankohta täsmentynyt
22.11.2020Miehet sarjakärjessä koronatauolle
18.11.2020Miehille nahkea voitto toisesta rästipelistä
15.11.2020Edarille voitto rästipelissä
04.11.2020Miesten rästipelien uudet ajankohdat sovittu
28.10.2020Miesten joukkueen lauantain 30.10. sarjapelit siirtyvät
10.10.2020Miehillä voitokas sarjakauden avaus
05.10.2020Miesten sarjapelit alkavat!
19.09.2020Edarille jättimenestys RajaCupissa

Siirry arkistoon »