Aika: 15.10.2016 18.00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: B-pojat kilpasarja, 2. lohko

Alkuasetelma

Tuusula sai tähän peliin kaksi Y- pelaajaa täydennykseksi. Näin pystyttiin peluuttamaan kolmea täyttä hyökkäysketjua ja kahta  pakkiparia.

Erällä oli täysi joukkue ja ainakin kolme hyökkäysketjua

Tuusulalla painoi jaloissa tunti aikaisemmin pelattu PSS-peli. Erä tuli päivän ensimmäiseen peliinsä tuoreemmilla jaloilla.

Pelin kulku

Peli oli oli aluksi melko tahmeaa. eikä FCT:n kone lähtenyt käyntiin niin ärhäkästi kuin olisi pitänyt. Nälkäisempi Erä rokottikin melko pian lukemiksi yksi nolla. Tuusula pelasi verkkaisesti kolmella ketjulla. Pian Erä oli jo onnistuneen rankkarinsa turvin jo 0-2 johdossa.

Lasselle tuomittiin vitonen ja ilmassa alkoi jo olla vähän huolestuneisuutta. Samalla koneet olivat lähtemässä käyntiin. Tuusula näytti tässä vaiheessa soturinilmettään ja tappoi ajanottosekaannuksesta huolimatta vitosen jäähyn pelaten erinomaista alivoimaa.

Tämä varmasti sytytti joukkuetta entisestään ja pian saatiinkin Roopen läpiajoa seuranneesta rikkeestä rankkari. Tuomas upotti sen näyttävällä veivillä ja kolmanteen erään päästiin toiveikkaissa 1-2 lukemissa. Ja mikä parasta – nyt löytyi joukkueestamme sitä kaivattua draivia ja intoa.

Loppu

Kolmanteen erään valmennusjohto tiivisti peluutuksen kahteen kenttään.  Heti kolmannen erän alkuun pääsi vastustaja kuitenkin iskemään kolmannen maalinsa. Tuusulan asenne ei tästä hyytynyt vaan nyt alkoi se peli jota olisi kaivattu heti alusta asti. FCT otti kuskin paikan ja vauhti kiihtyi.

Kaverin otteissa alkoi näkyä hermostuneisuuden merkkejä ja se otti 2+10 jäähyn.  YV:llä vanha tutkapari löysi toisensa ja Osku heitti näyttävän pyörityksen jälkeen atomikellontarkan passin maalin takanurkalle hiipineelle Roopelle.  Roope neppasi pallon reppuun. Tilanne 2-3.

Kovasta pyörityksestä huolimatta ei lisämaaleja saatu tehtyä vaikka vastustaja antoi siihen mahdollisuuden  viimeisilläkin  minuuteilla tarjotuneella ylivoimalla. Jäähyn päättyessä ja aikalisää taktisesti hyödyntäen mentiin ihan huikeaan loppuun ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Pyöritys jatkui ja Niilo antoi hienon syötön viivan tuntumaan Jerelle suoraan lapaan jonka Jere tälläsi vuosisadan lämärillä oikeaan ylänurkkaan. Peli oli tasoissa. Sen jälkeen vielä lyhyt mutta raivoisa yritys voittaa peli lopullisesti. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Vastustaja pääsi vielä viime sekunneilla vastaiskuunkin mutta se kestettiin ja peli päättyi yhtenä FC Tuusulan P-99-joukkueen historian maistuvimmista tasapeleistä.