Aika: 30.10.2016 11.00
Paikka: Sipoon-Areena
Sarja: B-pojat kilpasarja, 2. lohko

Ennen päivän pelejä tiedossa oli, että vähintään kaksi pistettä olisi saatava, jotta paikka elittiisarjassa olisi aivan varma.

Ainakaan ensimmäisen pelin osalta se ei kuulostanut helpolta sillä vastassa oli toimituksen etukäteen lohkon kovimmaksi kokoonpanoksi veikkaama AC HaKi. Vantaalaiset eivät olleet sarjassa esiintyneet ihan niin tasaisen hyvin kuin ehkä moni odotti, mutta he olivat kuitenkin sarjataulukon kakkosia ennen sunnuntain otteluita.

Ennen pelimme alkua oli kuitenkin päivän avauspelissä vahvistunut, että AC HaKin paikka eliittisarjassa oli varma - kävi tässä miten kävi. Katsomossa vantaalaisten tukijoukot tulkitsivat että eliittisarjapaikan vahvistuminen oli vienyt joukkueelta pahimman nälän. Meidän kannustusjoukkomme taas näkivät että FCT pelasi vain niin hyvin, että vastustajalla ei ollut mahdollisuutta voittoon.

Aika lähellä onkin tulkinta siitä, että FCT pelasi nyt alkulohkon yhden parhaista ellei parhaimman pelin!  Joukkueemme oli tällä kertaa valmistautunut hyvin ja jo ensi minuuteista lähtien olimme liikkuvampia, ahneempia, ahkerampia, taitavampia ja pelin jokaisella osa-alueella parempia. Halu voittaa näkyi jokaisen pelaajamme otteissa. Erityisesti ensimmäinen erä  (0-3) oli täysin meidän hallussamme. Estimme AC Hakin vaaralliset poikittaissyötöt ja pystyavaukset sekä peitimme uhrautuvasti laukaukset. Maalivahtimme kopatessa loput oli erä täysin hallussamme.

Toisessa erässä HaKi lisäsi liikettä ja laukauksia, mutta onneksemme niiden osoite ei ollut paras mahdollinen silloin kun ne tulivat maalintekosektorilta.

Kolmannen erän lopussa HaKi pelasi pitkät pätkät ilman maalivahtia ja saikin lopulta kavennusmaalin aikaan. Pian sen jälkeen saimme kuitenkin rankkarin, jonka Tuomas uitti sisään ja johdimme taas kolmella maalilla. HaKin toinen kavennusmaali oli kosmetiikkaa.

Hienon pelin ja voiton myötä meille varmistui paikka eliittisarjassa ja aloimme keskittyä rennoin mielin kohti alkulohkon päätöspeliä sarjajumbo Tiikerit II vastaan