EräViikingit Akatemia - A Pojat (8 - 11)

Aika: 20.1.2018 14.30
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: Nuorten 1.divisioona ylempi jatkosarja E-S, A-lohko

Lauantain  myöhäisempi peli oteltiin EräViikingit Akatemiaa vastaan. Kohtuullisista otteista ja kokeneista pelimiehistä huolimatta ErVin pistepussi ei ole kovasti sarjassa tähän asti karttunut.

ErVi oli kärsinyt päivän ensimmäisessä pelissä selvän tappion M-teamille joten meitä vastaan peli-ilme oli ahnas ja liike yritteliästä.

Pelin alku oli kuitenkin selvästi FC Tuusulan hallintaa ja odottelimme vain mikä vedoistamme painuisi ennen pitkää vastustajan verkon perille. Kuinka ollakaan ErVin ensimmäinen tilanne, (joka sekään ei oikeastaan ollut tilanne ennen epäonnista pomppivan pallon ohjautumista kärkikarvaajalle) johti maalin edustalta takaiskuun erän puolessa välissä. Puolitoista minuuttia ennen loppua Oskari kuittasi Teemun syötöstä 1-1

Toiseen erään lähdettiin toiveikkaina hakemaan johto-osumaa. Toisin kävi...ErVi teki maalin 6 sekuntia erän alusta, parin minuuttia tästä seuraavan, neljä minuuttia uudelleen ja vajaa minuutti tästä olimme tappiolla jo 5-1. Periaatteessa se oli jotenkin outo tilanne sillä itse pelissä muuten emme lainkaan olleet alakynnessä. Tuntui siltä että jokaikinen virheemme tai pallon tavoittelussa epäonnistuminen johti aina takaiskuun. Pelaajiemme psyyke näytti olevan tosi kovalla koetuksella!

Toisen erän lopulla onnistuimme kuitenkin vihdoinkin kaventamaan - ensin Tuomaksen (tervetuloa taas takaisin pitkän poissaolon jälkeen) hienolla rannarilla sekä sitten jälleen Oskarin ja Teemun hienojen syöttökuvioiden tuloksena

Viimeisen erän alussa Juuso veti hienosti ranteella vasemmasta sektorista yläpesään ja peli oli jo 5-4, ErVi kuittasi kuitenkin taas parin minuutin päästä ja takaa-ajo jatkui, 6-4.

Katsomosta käsin kaikki näytti kummalliselta.  Hallitsimme peliä, maalipaikat olivat selvästi meidän eduksemme, mutta olimme silti tappiolla. Kovan työn jälkeen saadut maalit vastustaja kuittasi heti helpon tuntuisesti ja olo alkoi olla epäuskoinen.

Puolessa välissä päätöserää tiivistimme jälleen kahteen kentälliseen. Tässä vaiheessa alkoi joukkueemme viimein pelata sillä tasolla mitä se osaa ja mitä  siltä odotetaan. Oskarin kahdella peräkkäisellä maalilla tulimme tasoihin ja katsomossa odoteltiin lopullisen armoniskun antamista.

Kuinka ollakaan tuli seuraava maali taas omaan päähämme. Neljä minuuttia ja kymmenen sekuntia ennen loppua olimme siis häviöllä siis 7-6. Tässä vaiheessa vastustaja ottaa aikalisän todennäköisesti sopiakseen miten maalin johto turvataan loppuminuuttien aikana.

Kyseinen aikalisä osoittautuu pelin lopulliseksi kääntökohdaksi. Sen sijaan, että EräViikingit hallitsisi loppuhetkiä alkoi FCT pelata aivan hurmiossa. Otto ylimpänä karvaajana sai lahjaksi lapaansa epäonnisen ErVi-pakin avauksen. Varma veto maalin edestä ja peli oli 7-7. Tässä tilanteessa ko. vastustajan mielenosoituksellinen mailan heitto jäi tuomarilta viheltämättä - selvä jäähyn paikka!

Teemu tekee kaksi seuraavaa Oskarin hienoista esitöistä ja Oskari seuraavan pakin tontilta nousseen Roopen syötöstä vanhojen aikojen kunniaksi klap-klap-tyyppisen vasta-hyökkäyksen päätteeksi. Johdimme yht´äkkiä peliä 7-10 ja peliaikaa jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia.

Vielä kerran onnistuivat tapanilalaiset kaventamaan mutta loppulukemat 8-11 iskee Julius tyhjään maaliin.  Voitto oli ansaittu, mutta 8 maalia omaan päähän oli luvattoman paljon. Torjuntojen perusteella ottelun tapahtumien hallinta tuki sekin osaltaan lopputulosta - Santtu 20 ja vastustaja 27.

Tuomareiden rooli ei ole kovin kadehdittava. Katsomossa on aina kaksi eri leiriä, jotka helposti näkevät omiaan kohdeltavan kaltoin. Tilanteet tulevat ja menevät nopeasti eikä aina voi olla oikeassakaan.

Tässä pelissä jäi kuitenkin erityisesti harmittamaan kaksi selkeästi väärää tulkintaa.

Ensiksikin saimme vastustajan yv-maaliin johtaneen jäähyn tilanteessa, jossa pelaajamme maila laukaisun jälkeen jatkoi kaartaan ja osui karvaavan pelaajan mailaan joka tulkittiin iskuksi.

Toisessa tapauksessa maalivahtimme Santtu poimi kainalostaan torjunnan jälkeen jääneen pallon laittaakseen sen takaisin peliin,  mutta tuomari näytti maalia!!! Hän oli tulkinnut Santun verkkoon osuneen kyynärpään olleen pallon eikä suostunut kuuntelemaan protestointiamme. Onneksi tämä ei kuitenkaan ratkaissut pelin lopputulosta. Voit katsoa kyseisen tilanteen videolta (ajassa 1:15) https://www.youtube.com/watch?v=APOXk8wJ_xg