Tiikerit - A Pojat (4 - 3)

Aika: 11.2.2018 10.00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Nuorten 1.divisioona ylempi jatkosarja E-S, A-lohko

Aamupelissä haaste oli kovin mahdollinen. Sarjakärki Tikkurilan Tiikerit oli hävinnyt yhdeksästä pelistään vain yhden Loviisan Torille voittosarakkeen näyttäessä kahdeksaa.

Tiikereiden rosteri oli kova vaikka yksi "oman kylämme" maajoukkuemies porukasta vielä puuttuikin. Jotenkin oli ennen peliä kuitenkin sellainen kutina, että nyt he eivät pääsisi ihan niin helpolla kuin aikaisemmassa koitoksessamme (4-1).

Peli alkoi puolin ja toisin vähän uneliaasti - ehkä aamupelille kovin tyypillisesti. Keskialueen peli oli tarkkaa eikä ottelun alussa tapahtunut oikein mitään, kunnes Tiikereiden ensimmäinen laukaus sujahti maaliin. Viiden minuutin päästä Tiikerit teki jo 2-0 hienon ylivoiman aikaisen pallonsiirtelyn päätyttyä vetoon ykkösellä nopeasta poikkarista.

Pikkuhiljaa alkoivat FCT:nkin pojat heräillä ja läpi ottelun näkyvässä roolissa ollut Niilo taisteli alivoiman aikana itsensä taitavasti kahden tiikerin välistä maalin taakse, josta heitetyn pallon Julius lakaisi maalin edestä sisään. Tämä herätti joukkuettamme ja ote siirtyi hienokseltaan meille.

Toinen erä oli sekin lievästi hallinnassamme ja Teemun sekä Juuson maaleilla siirryimme johtoon 2-3.

Kolmannen erän puolessa välissä saimme kolmannen jäähymme, jonka aikana Tiikerit tasoitti jälleen tehokkaan ja rutinoidun ylivoimapelinsä ansiosta.  Minuutti tästä ja pallo oli taas pömpelissämme maalinedustaruuhkan jäljiltä. Enempää maaleja ei ottelussa tehty vaikka yritimme loput pari minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia.

Piste tai jopa kaksi tästä pelistä sarjajohtajaa vastaan ei olisi ollut vääryys. Meillä oli enemmän luotuja maalipaikkoja ja vastustajan veskarilla torjuntoja, mutta sisään ei vain saatu. Valmentajamme Esa Karjalaisen sanoin "jos laukaus ei mene maaliin niin se ei ole ollut tarpeeksi hyvä". Toki näin, mutta vastustajan molarin puolenkymmentä haamupelastusta eivät kaikille veräjän vartijoille olisi jääneet näppeihiin. Laukauksissa ei sinällään ollut vikaa. Huippuna pelin ratkaisuvaiheen "game saver", jossa hän onnistui syöksymään jo tyhjänä ammottaneen maalin eteen torjuen varman tasoitusosuman!

Lopulta ihan hyvä peli meiltä - vastassa sentään kuitenkin sarjan paras joukkue. Vaikka ihan parhaalla jalalla emme aamulla liikkeellä olleetkaan ei Tiikerit millään lailla dominoinut peliä. Osa pojistamme on edelleen vähän toipilaana eikä yltänyt vielä omalle tasolleen. Iltapäivällä on  sitten uusi peli, jossa vastassa sarjakakkonen LoSB.