Miehet, edustus - Matinkylä (4 - 4)

Aika: 4.11.2017 14.30
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: MIESTEN III-DIVISIOONA, E-S LOHKO 2

Pyhänpäivän ainoassa ottelussa FC Tuusula Ä-J sai vastaansa Matinkylän. Espoolaiset olivat ennen tätä saaneet koottua 2 pistettä neljästä ottelusta kun Ä-J:n sarakkeessa oli 6 pinnaa viidestä pelistä. Ennakkoon siis yhtä tasainen asetelma kuin näyttää käytännössä aina olevan kaikissa tämän lohkon otteluissa.

Matinkylä oli saanut jalkeille 8 kenttäpelaajaa kun Ä-J:n rosterissa oli ensin 9 ja kahdessa viimeisessä erässä 10 soturia. Pieni pelaajamäärä oli pakottanut espoolaiset  valitsemaan ärsyttävän taktiikan. Tempo pelistä oli tiputettu minimiin, palloa haudottiin maalin takana paikoillaan tai sitä liikuteltiin vapaassa tilassa kävelyvauhdilla. Taktiikka on toki sallittua ja pelaajamäärän vuoksi  ehkä perusteltuakin, mutta kovin kaunista tai viihdyttävää se ei tosiaan ollut. Erityisen hankalaksi asian kuitenkin teki se, että tätä taktiikkaa toteuttamassa oli entisiä Oilersin liigapelureita Patrick Wardin johdolla. Karvaajan oli oltava todella tarkkana ettei pelaa itseään ulos, kuten pari kertaa tapahtuikin.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, mutta kolmannen erän alussa Matinkylä siirtyi jo selvän tuntuiseen 2-4 johtoon. Espoolaisten taktiikka oli myrkkyä ja kello kävi heidän edukseen armottomasti. Pikku hiljaa joukkueet näyttivät yllättäen huomanneen, että voimia olikin jäänyt varastoon hitaan pelivauhdin myötä. Varsinkin Ä-J lisäsi tempoa ja sai aikaan ansaitun tasoituksen erän puolessa välissä .

Joukkueen tavaramerkiksi näyttävät nousevan ihmeelliset viime hetken onnistumiset. Lopun painostuksen aikana saimme hirvittävän hässäkän seurauksena rangaistuslaukauksen, jonka Tomi W. uitti rystyltä sisään – 2 sekuntia ennen pelin päättymistä. Päivänselvästä viikatelyönnistä johtunut tuomio aiheutti espoolaisten leirissä aikamoisen protestoinnin ja suunsoiton, joka jatkui vielä pelin jälkeenkin. Laineet näyttivät  kuitenkin laantuneen ennen heidän iltapeliään, jossa he näkyivät voittaneen Korskan.

Pelistä jäi mieleen kolme hatunnoston arvoista asiaa:

Ensinnäkin tuomareiden rohkea, mutta täysin perusteltu päätös tuomita rankkari 2 sekuntia ennen peliajan päätöstä

Toiseksi - FC Tuusula Ä-J:n miesten edustusjoukkueen hieno kulttuuri – rankkaria laitetaan kokemuksen kartuttamiseksi ampumaan porukan kokemattomin – vaikka sen merkitys pelin lopputuloksen kannalta on ratkaiseva

Ja kolmanneksi - ensimmäistä miesten edustusjoukkueen peliä pelanneen A-juniori Tomi Wahlmanin jäätävä suoritus - pelin tasoihin tuonut rankkari sisään aikamoisten paineiden alla.

Erityismaininnan saa Matinkylän kokenut Patrick Wardi, jonka FCT-toimituksen herkät korvat kuulivat pelin jälkeen kypsästi rauhoittelevan omia pelikavereitaan ja pyytävän ohjaamaan energiaa vievät ajatukset yhden yksittäisen tapahtuman sijaan siihen, mikä oli ottelun koko kuva ja miksi!