Miesten edustusjoukkue jatkaa kehittymistään!

Valmentaja Petri Rantanen: rantanen.petri@elisanet.fi, 0405282454

Joukkueenjohtaja Marko Savuoja: marko.savuoja@finnair.com, 0407554553

Kausi 2021-2022 pakettiin

Reilusti uusiutunut FC Tuusulan miesten edustusjoukkue haki syksyn 2021 mittaan sopivia kentällisiä IV-divisioonan sarjapeleissä. Hetkittäiset nukahdukset pelien sisällä tuottivat joukon karvaita tappioita, mutta vähitellen pelikuviot alkoivat asettua uomiinsa kauden vanhetessa. Lopussa joukkue pisti mm. kunnolla kampoihin sarjakärki Fennolle.

Lopputuloksena oli 5. lohkon 8. sija, joka tiesi kauden jatkumista aina 14.5. saakka, jolloin IV-divisioonan karsintapelissä Campossa voitettiin siuntiolainen S.S.Storm II 10-5 ja varmistettiin sarjatason säilyminen.

Pelaajistossa osa lähti kauden aikana armeijaan tai muutti töiden perässä muualle, joten pelikuvioiden suunnittelu pitkäjänteisesti oli haastavaa.

Uudelle kaudelle joukkueessa säilyy runko, mutta uusiakin pelaajia mahtuu, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä.

Kauden 2020-2021 käynnistyessä...

Miesten edustusjoukkueen sarjapelit alkavat lauantaina 10.10.2020 kahdella ottelulla Ruskeasuolla.

Tällä kaudellahan joukkue pelaa Etelä-Suomen alueen 4.divarin 6. lohkossa tavoitteenaan ehjä kausi ja toivon mukaan sijoitus lohkon kärkipäässä. Pitkän tähtäyksen tavoite joukkueella on II-divarissa!

Lohkomme muut joukkueet eivät ole suurimmalle osalle nuoria pelaajiamme millään lailla tuttuja - jokunen on nimenä joskus tullut toki jossain turnauksessa vastaan. Sosiaalinen media tai kotisivut eivät myöskään anna kovinkaan paljon ko. porukoista lisätietoa, mutta eivätköhän nuo kauden mittaan tule tutummaksi!

Tämä ei silti tarkoita, että nelosdivarin ero viime kauden kolmoseen olisi kuitenkaan dramaattisen iso. Se on jo harjoitusturnauksissakin nähty. Jos joukkueissa on paljon "jäähdyttelijöitä" korvaa kokemus puutteen liikkeessä ja vastaavasti rosteriltaan nuoremmat kokoonpanot ovat innokkaita, motivoituneita ja matkalla kohti kirkkaampia säbäsaleja!

Kauteen valmistautuminen on joukkueemme osalta sujunut suunnitellusti eli näin koronakurimuksen lisäksi siviilikiireidenkin tuoman epäsäännöllisen harjoittelun parissa. Vahvasti täksi kaudeksi uusiutunut kokoonpanomme on hakenut muotoaan pelistä toiseen.

Kauden alla pelattu AskolaCup sujui kohtuullisesti, RajaCup suorastaan erinomaisesti ja ehdittiinpä pelata vielä yksi erillinen, täysimittainen mutta vähämaalinen harjoituspelikin.

Hyvillä mielin sekä jälleen kerran nöyrästi ollaan kauteen lähdössä - kieltämättä vähän uteliaanakin!

Otteluohjelmamme syyskaudella M4D-06 ES:

10.10.2020 13:00 Miehet, edustus - HaKu, Ruskeasuo

10.10.2020 16:00 KorsKa II - Miehet, edustus, Ruskeasuo

31.10.2020 11:00 MSS - Miehet, edustus, Tuusula

31.10.2020 13:00 Miehet, edustus - Helsinki United III, Tuusula

21.11.2020 13:00 FC BFC - Miehet, edustus, Myllypuro

21.11.2020 16:00 Miehet, edustus - Huuru, Myllypuro

19.12.2020 15:00 Miehet, edustus - JäSen, THT-Center

19.12.2020 17:00 Miehet, edustus - Mallas Stars, THT-Center

Kauden 2020-2021 kynnyksellä...

FC Tuusulan miesten edustusjoukkueen viime kausi päättyi isoon pettymykseen. Ennätystasaisen sarjan päättyminen Koronapandemian vuoksi kesken ennen paria viimeistä ratkaisevaa pelikierrosta johti siihen, että joukkueemme pudotettiin kabinettipäätöksellä sarjaporrasta alemmaksi, kts:

(https://www.fctuusula.fi/joukkue8296)

Pelit jatkuvat siis kaudella 2020-2021 nelosdivarissa. Lohkojaot ovat jo tiedossa ja otteluohjelmaa odotellaan julkaistavaksi minä hetkenä tahansa. Joukkueet eivät ole entuudestaan tuttuja, mutta kokeneita ja taitavia pelimiehiä löytynee jokaisesta kokoonpanosta. Kokemus on osoittanut, että erot eri sarjojen välillä voivat olla hyvinkin pieniä joten nöyrästi olemme uuteen kauteen lähdössä.

Joukkueen rosteri on kokenut viime kauteen verrattuna aikamoisia muutoksia. Nuorta porukkaamme erityisesti koetellut varusmiespalvelus on pääsääntöisesti nyt kaikilla takanapäin, mutta opiskelupaikkojen varmistuminen eri paikkakunnille saattelee ison osan viime kauden pelaajista muihin maisemiin.

Yhdistämme tulevalla kaudella voimamme jälleen Ääri-Jårmataustaisen
miesten kakkosjoukkueen kanssa. Saamme mukaan kentällisen verran lisää kokemusta, voimaa, harkitsevuutta ja peliälyä. Onpa joukossa jokunen paluumuuttajakin. Ja kun tähän lisätään muutama lupaava juniori ja luotettava maalivahtiosasto lähdemme innokkaasti ja luottavaisesti kamppailemaan noususta takaisin kolmosdivariin.

Täydennämme lähiaikoina uusilla nimillä nyt lyhyehköä pelaajaluetteloamme ja lisäämme ottelutapahtumia sitä mukaa kun niitä julkaistaan. Tällä hetkellä tiedossa olevia tapahtumia ovat AskolaGames lauantaina 15.8. sekä perinteiseen tapaan Campossa niin ikään lauantaina 19.9. pelattava RajaCup.

Pysyttele kanavalla!

Katseet kohti kautta 2020-2021

Miesten edustusjoukkueen tavoitteena kaudella 2019-2020 oli säilyttää ensin sarjapaikka III-divarissa ja lähteä seuraavalla kaudella hakemaan määrätietoisesti nousua kohti II-divisioonaa.

Kaudesta tiedettiin tulevan haastavan sillä sekä syys- että kevätkaudella ei harjoituksissa ja peleissä ollut kertaakaan yhtä aikaa koossa koko porukka - hyvä jos puoltakaan...

Keski-iältään ylivoimaisesti lohkon nuorimman joukkueen haasteet keskittyivät erityisesti varusmiespalvelun, opiskelun ja vuorotöiden sovittamiseen harjoitus- ja pelirytmiin.

Syyskausi alkoikin murheellisesti kuudella peräkkäisellä tappiolla. Vuoden vaihteen jälkeen hävisimme kuitenkin enää vain kaksi ottelua ja kuntopuntarissa olimme sarjan neljän parhaan porukan joukossa.

Ennätyksellisen tasainen sarja päättyi kuitenkin koronakurimuksen vuoksi kesken kaiken ja toiveemme noususta pois toisen suoran putoajan paikalta ei toteutunut. Kabinettipäätöksellä sarjamme vaihtui ensi kaudeksi IV-divisioonaan!

Asia jäi kyllä kaivelemaan. Lohkossa oli neljä joukkuetta kahden pisteen ja kuusi neljän pisteen sisällä. Kaksi viimeistä peliä olisivat voineet muuttaa asetelmia vielä rajustikin - varsinkin kun kevään pelit olivat sujuneet hyvinkin nousujohteisesti.

Yhtä kaikki - nyt päät pystyyn ja kohti uuden kauden haasteita. Nuoren joukkueemme runko säilyy koko lailla samana - opiskelupaikkojen varmistuminen ja nuorimpien pelaajien varusmiespalvelu tulee jälleen vaikuttamaan lopulliseen pelaajarosteriimme. Toisaalta kasvanut junioritoimintamme tuottaa jatkuvasti uusia pelaajia miestenkin edustusjoukkueeseen toteuttaen ajatustamme mielekkään pelaajapolun tarjoamisesta omalla paikkakunnalla.

FC Tuusulan miesten edustusjoukkue tarjoaa Keski-Uusimaalla salibandyn aikuisten kilpajoukkuetta etsivälle vertailun kestävän ja tavoitteellisen vaihtoehdon. Voimme ottaa rinkiin mukaan uusia pelaajia, joilla on pelikokemusta mielellään II-IV-divarista ja nälkää sitoutua yhteiseen tavoitteeseemme.

Tarjoamme mielekkään kasvupaikan aikuisten sarjapeleihin myös taitaville valtakunnallisella tai kilpatasolla juniorisarjoja kolunneille tulevaisuuden lupauksille. Edellytämme halua sitoutua joukkueen yhteiseen tavoitteeseen sekä sitä tukevaan määrätietoiseen harjoitteluun. Tavoitteemme on ensi kauden päätteeksi nousu takaisin III-divisioonaan.

Lähde mukaan nousukiitoomme!

Joukkueen taustavoimat säilyvät ennallaan

Päävalmentaja Esa Karjalainen:

esa.karjalainen@arenacenter.fi
0400439154

Valmentaja Tuomo Kuisma

Joukkueenjohtaja Matti Siltala:

matti.siltala@pp.inet.fi
0405570501


Uutiset

Korona lykkää kauden jatkoa edelleen...! (11.01.2021)
Miesten joukkueen (kuten kaikkien muidenkin) pelit siirtyvät jälleen, lue lisää https://www.fctuusula.fi/joukkue8296

Miesten puuttuvien pelien uusi ajankohta täsmentynyt (06.12.2020)
Miesten edustusjoukkueen peruttujen joulunaluspelien (19.12.) uusi ajankohta on selvinnyt. Muuten noudatetaan alkuperäistä ohjelmaa, mutta helmikuussa pelataan..

Miehet sarjakärjessä koronatauolle (22.11.2020)
Miesten edustusjoukkue jatkoi tappiotonta kulkuaan lauantain sarjapeleissä.  Nyt jalkoihin jäivät vaihtelevien otteiden jälkeen FC BFC sekä Huuru. Lue otteluraportit:..

18.11.2020  Miehille nahkea voitto toisesta rästipelistä
15.11.2020  Edarille voitto rästipelissä
04.11.2020  Miesten rästipelien uudet ajankohdat sovittu
28.10.2020  Miesten joukkueen lauantain 30.10. sarjapelit siirtyvät
10.10.2020  Miehillä voitokas sarjakauden avaus